Društvo Gledališče Kolenc skupaj z Društvom GEOSS in Družinskim gledališčem Kolenc v okviru programa Evropa za državljane, ki ga uresničuje 13 partnerjev iz 8 evropskih držav,  predstavlja tudi srčno,  ganljivo in poučno filmsko satiro za mladostnike in odrasle –  o emigrantski deklici Jemimi – z naslovom »Prihaja Jemima« v trajanju 35 minut.

Jemima je deklica, ki je pred nekaj leti  s svojo mamico  iz Sirije pribežala v Slovenijo. Gotovo bi raje ostala doma, kjer se je v svojem okolju počutila varno in ljubljeno, kjer je hodila na ure baleta, kjer se je učila in se zabavala s svojimi vrstniki …

Življenje pa ji je proti njeni volji pripravilo drugačne preizkušnje … Preizkušnje, kakršne lahko ob morebitnih brezvestnih voditeljih, brezsrčnih odločitvah, brezčutnem kapitalizmu, nerazumevanju, nepoznavanju drugih kultur in načina življenja,  mejah in ograjah … doletijo kogarkoli od nas!

Že jutri si lahko Jemima tudi ti!

Premierna projekcija filma se bo o odvijala v okviru prvega dogodka projekta Srce Evrope »HE-ART«, ki je bila v Sloveniji,  v dvorani Podružnične OŠ Vače, v soboto, 21. aprila 2018, ob 19.30 uri.

Od 20. do 22. aprila 2018 smo se v središču srca Slovenije tudi osebno seznanjali in skoraj dosledno izpeljali program prvega dogodka projekta Srce Evrope, He-art. Po zaslugi enega od članov italijanskih partnerjev iz Društva Comitato 10, Stephana Delia, je sočasno nastajal tudi njegov projekt Obrazi Evrope, ki s svojim celostnim fotografsko povezovalnim pogledom našemu srčnemu projektu nudi še dodatno podporo.